NFR 2022: Miss Rodeo America säger kröning, veckan ”full av mirakel”

Av | december 8, 2022

[ad_1]

När Miss Rodeo America-tävlingen rullade på dag för dag förra veckan såg Kennadee Riggs till att börja varje dag rätt. Hon blev först bra med Gud. Sedan tog hon till sin dagbok.

”Jag bad varje dag för att vara lugn. Det svalde mina nerver och jag kunde vara mig själv, säger Riggs. ”Och jag förde en dagbok hela veckan, och varje dag började jag med att skriva: ”Ännu en dag av mirakel.” ”

På söndagen på South Point lyftes Riggs från sin roll som Miss Rodeo Arizona, och vann den årliga Miss Rodeo America-tävlingen. Så hon kommer att representera rodeovärlden under hela 2023. Vinsten tog henne direkt tillbaka till sina dagliga journalanteckningar.

”Det bästa sättet jag kunde beskriva den här förra veckan är med ett ord: mirakel,” sa Riggs.

I ett fält av 28 statliga rodeodrottningar kom det ner till bara två: Miss Rodeo Arizona – Riggs – och Miss Rodeo South Dakota Adrianne Schaunaman.

”Det sipprade ner till mig och en av mina bästa vänner, vilket man skulle tro skulle vara besvärligt, men det var verkligen speciellt,” sa Riggs. ”Jag tror att hon skulle ha gjort en bättre Miss Rodeo America än jag skulle ha gjort. Jag var så lugn i alla fall.”

När domarna fann Riggs fördel att bära Miss Rodeo America-skärpen nästa år, uppskattade hon ännu mer den vänskapen med Schaunaman. Riggs sa att Schaunaman inte var något annat än nådig och stöttande från det ögonblick på scenen där två tävlande sänktes till en vinnare.

”Det är på grund av det goda hjärtat som Adrianne har. Jag är väldigt tacksam för henne, säger Riggs. ”Vi pratade efteråt och vi kommer att vara goda vänner för alltid. Jag lever hennes dröm, men hon väljer att vara glad för min skull. Jag kunde inte bli mer berörd av hennes exempel.”

Men hur är det med Riggs reaktion på allt detta, då hon under nästa år tar på sig det enorma ansvaret att vara en nationell ambassadör för sporten och det västerländska sättet att leva?

”Jag blev så chockad. Men jag var mest sentimental, säger hon. ”Det finns bara så mycket glädje och stolthet för min familj. Det är sju generationer av cowboys, ranching och rodeo. Anledningen till att jag till och med kandiderar för Miss Rodeo America är för att min familj säger att man ska ge tillbaka till människorna och sakerna som har välsignat dig.

”Och den västerländska livsstilen har välsignat mig. Det har format familjen jag hamnade hos, barndomen jag hade och den person jag har blivit. Det här är min ge-back till Gud, familjen och det västerländska sättet att leva.”

På tisdagskvällen, när Wrangler National Finals sjätte omgång började, gjorde Riggs sitt första stora offentliga framträdande sedan kröningen. Hon fick åka ut inför 18 000 rodeofans på Thomas & Mack Center. Det var ett ganska pulshöjande ögonblick för cowgirlen från Queen Creek, Ariz.

”Det som gick genom mitt hjärta och sinne var (NFR) tävlande som har sett mig växa upp, som Junior Nogueira, och mina föräldrar som satt där på första raden,” sa Riggs. ”Det var speciellt att ha dem där och se mig växa upp framför deras ögon.”

[ad_2]

Source link